Kunskapsbank

Lösningar
Industrin är den sektor som förbrukar allra mest vatten i Sverige. En fungerade vattenförsörjning och rening är därför av största vikt för att bibehålla en fungerande industrisektor även i framtiden!
Lösningar
Tillhör du den skara människor som undrar vad tekniskt vatten innebär? Då har du hamnat helt rätt. Vi tänkte nämligen reda ut för vad tekniskt vatten är och hur det används i praktiken.
Lösningar
I Sverige är vi väldigt bortskämda när det kommer till tillgången av rent vatten. Vi kan vrida på kranen och ut kommer rent och fräscht dricksvatten. Men vad händer egentligen med vattnet innan det når ditt hem? Det hade vi tänkt reda ut för i denna artikel om vattenrening för hushåll.
Lösningar
I Sverige är vi bortskämda med vårt högkvalitativa dricksvatten och få vet hur det går till innan vattnet når våra kranar. Före du kan spola upp dricksvattnet i kranen genomgår det en övergripande reningsprocess vid ett närliggande vattenverk. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur rening av dricksvatten går till!
Lösningar
I våra toaletter och övriga avlopp spolas det ner allt ifrån papper och annat som är tänkt att spolas ned, till sådant som inte alls ska spolas ned. Oavsett vilket så måste såväl material som vatten dock tas om hand om, men hur går detta till?
Lösningar
Har du sökt efter vattenverk Stockholm? Veolia Water Technologies betraktar hela vattenförsörjningskedjan och erbjuder kompletta lösningar för kommunala vattenverk. Idag finns två vattenverk i Stockholm som förser stadens invånare med rent dricksvatten, Lovö och Norsborgs vattenverk.
Lösningar
Har du sökt efter vattenverk Malmö? Vatten är vårt viktigaste livsmedel och det är inte många dagar vi kan leva utan det. Det finns många faktorer som är viktiga för att vattnet ska bli rent. Under Malmös gator ringlar ett långt ledningsnät som ska ge vatten till många hushåll och hem. I snitt konsumerar varje svensk 160 liter vatten per dag; 10 liter för dryck och till matlagning.
Lösningar
Letar du information om vattenverk Göteborg? I ett vattenverk rengörs det vatten som vi sedan kan dricka, tvätta och duscha med. Från Göta älv i Göteborg tar sig vårt viktigaste livsmedel sig ned genom något av vattenverken vid Alelyckan och Lackarebäck. I Sverige är vattnet så rent att vi har lyxen att kunna dricka det direkt från kranen, denna förmån finns generellt inte i andra länder. En vattenburen smitta kan orsaka stora problem - något som företaget Veolia Water Technologies har lösningen på.
Lösningar
Letar du information kring vattenverk? Det är över nio miljoner människor bosatta i Sverige och samtliga behöver ha tillgång till ett friskt vatten som håller hög kvalité och är drickbart. Vi tar för givet att vatten ska vara friskt, inte grumligt, smaka gott och inte ha en märklig doft. Vittring av berggrund och vägsalt är dock några faktorer som hotar vårt friska vatten. År 1861 konstruerades Sveriges allra första vattenverk som än idag arbetar med en följd olika processer för att hålla vattnet rent.